Στόχος του “eating the rainbow” είναι η κατανάλωση πέντε μερίδων διαφορετικών λαχανικών, ει δυνατόν διαφορετικού χρώματος – καθημερινά
- η ποικιλία επιδρά θετικά στα βακτήρια του εντέρου τα οποία αγαπούν τις φυτικές ίνες (λαχανικά και φρούτα)
- το μικροβίωμα αρχίζει να αλλάζει μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες από την αλλαγή της διατροφής
Η τακτική 5 την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας
- κόκκινα τρόφιμα: μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου ή καρδιακών παθήσεων
- πορτοκαλί τρόφιμα: προάγουν την υγιή όραση και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
- πράσινα λαχανικά: βοηθούν στον έλεγχο της πείνας
- πικρά είδη: βοηθούν στην διατήρηση του κορεσμού
- έντονα χρωματισμένα λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες: περιέχουν πολυφαινόλες που βοηθούν στη διατήρηση της υγιεινής του σώματός μας, βελτιώνοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου & μειώνοντας την αρτηριακή πίεση
Κατηγορίες:
Πράσινα: αγκινάρα, σπαράγγια, αβοκάντο, φύτρες μπαμπού, πράσινη πιπεριά, κινέζικο λάχανο, μπρόκολο, λάχανο βρυξελλών, λάχανο, σέλερι, αγγούρι, φασόλια ενταμάμε, φασολάκια, αρακάς, ρόκα, σπανάκι, μαρούλι, σέσκουλα, λαχανίδες, μπάμιες
Κόκκινα: κόκκινη πιπεριά, πατζάρι, κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινο λαχανο, ραπανάκια, ραβέντι, ντομάτα, ιταλικά ραδίκια
Πορτοκαλί: καρότα, πορτοκαλί πιπεριά, κολοκύθα, γλυκοπατάτα, ρίζα κουρκουμά
Κίτρινο: καλαμπόκι, κίτρινη πιπεριά, ρίζα τζίντζερ, κίτρινα κολοκυθάκια, λεμόνια
Κατηγορία 5: ελιές, μύρτιλα, μαύρο ρύζι, μελιτζάνα
Κατηγορία 6: κουνουπίδι, μανιτάρια, κρεμμύδια, σπόροι, σκόρδο, μάραθος, ξηροί καρποί, παστινάκι
Τρώγοντας “το ουράνιο τόξο” είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φροντίσουμε την υγεία μας!